Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Contacte

   |   Text size:
 Română
Voinţa poporului constituie baza puterii de stat. Această voinţă se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Statul garantează exprimarea voinţei libere a cetăţenilor prin apărarea principiilor democratice şi a normelor dreptului electoral.

 


Ultima actualizare a site-ului:
Joi, 10 octombrie 2019
Prima pagină  »  Apariții în presă
Apariții în presă

Alte Apariții în presă

Publicat: 02.05.2018   
Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a acordat un interviu portalului de știri Realitatea.md


Publicat: 24.04.2018   
Alina Russu, președinta Comisiei Electorale Centrale, a fost invitata emisiunii ”IMPORTANT” de la postul de televiziune TVC 21.


Publicat: 19.01.2018   
Interviu acordat Agenţiei Informaţionale de Stat MOLDPRES.


Publicat: 21.11.2017   
Alina Russu, președintele Comisiei Electorale Centrale, a fost invitata emisiunii ”Bună dimineața” de la postul public de televiziune Moldova 1.


Publicat: 13.11.2017   
Directorul Centrului de Implementare a Reformelor Iurie Ciocan, cel care a condus comisia guvernamentală responsabilă de croirea circumscripțiilor electorale într-un interviu pentru Europa liberă explică deschiderea a trei circumscripții în diaspora spunând că dacă ar fi fost mai multe peste hotare, atunci în cele din interiorul ţării numărul alegatorilor arondați la o circumscripție ar fi depășit limita prevăzută în legislației care şi aşa nu a fost însă respectată.


Publicat: 13.09.2017   
O explicație a creșterii numărului de alegători din R. Moldova în ultimii ani este introducerea datelor despre populație în sistemul electronic lansat acum câțiva ani la Chișinău. Vladimir Șarban, membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), explică într-un interviu acordat în exclusivitate Ziarului NAȚIONAL de ce în Registrul de Stat al Alegătorilor mai regăsim persoane decedate, de ce nu trebuie să facem legătura dintre datele de la recensământul populației și cel al alegătorilor și spune când ar putea fi eliminate problemele semnalate în cadrul scrutinelor din R. Moldova.


Publicat: 18.08.2017   
În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu a vorbit despre cum decurg pregătirile pentru trecerea la votarea în baza sistemului electoral mixt, în baza căror principii vor fi constituite circumscripţiile electorale, dacă CEC va face o evaluare a situaţiilor de risc ce pot apărea în legătură cu modificarea sistemului electoral, cât vor costa alegerile parlamentare în baza noului sistem electoral, dar și alte aspecte importante.


Publicat: 23.06.2017   
Alina Russu, președintele Comisiei Electorale Centrale, a fost invitata emisiunii ”Независимое мнение” de la postul de televiziune ITV Moldova.


Publicat: 16.06.2017   
Comisia de la Veneția a criticat proiectul puterii de la Chișinău de schimbare a sistemului de vot din Moldova, spunând că nu se bucură de „consens larg” și că sistemul propus provoacă „îngrijorări semnificative” privind riscul „influențării deputaților de către interesele de afaceri”. Iurie Ciocan, membru al CEC care a făcut parte din delegația moldoveană spune că autorităţile au promis că vor ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.


Publicat: 15.05.2017   
În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu a vorbit despre rapoartele financiare ale partidelor politice, finanțarea campaniilor electorale, preconizata schimbare a sistemului electoral, inițiativa șefului statului de a desfășura un referendum republican în septembrie, dar și despre un eventual referendum de demitere a Primarului general.1 - 10 din 141


20.11.2018
ANUNȚ DE PARTICIPARE privind achiziționarea stațiilor de lucru, periferice și imprimate prin procedura de achiziție publică Licitație deschisă
20.11.2018
ANUNȚ de participare privind achiziționarea camerelor video pentru sistemul de înregistrare video în secțiile de votare la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 prin procedura de achiziție publică Licitație deschisă.
19.11.2018
CEC recomandă partidelor politice să-și ajusteze actele interne ce reglementează activitatea organelor centrale ale partidului politic și să le aducă în concordanță cu prevederile legislației electorale
19.11.2018
ANUNȚ privind consultarea publică a proiectului de hotărîre a Comisiei Electorale Centrale „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la procedura de validare, ridicare și atribuire a mandatelor de consilier”
14.11.2018
Ședința Comisiei Electorale Centrale din 14 noiembrie 2018
14.11.2018
Au fost stabilite caracteristicile tehnice pentru sistemul de înregistrare video în secțiile de votare realizat în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019
13.11.2018
ANUNȚ de participare privind achiziționarea computerelor portabile (laptopuri) pentru asigurarea cu echipament de calcul a contabililor și operatorilor din cadrul CECE.
13.11.2018
ANUNȚ de participare privind achiziționarea de STORAGE(procedură repetată).

 

 

 

 Facebook YouTube Flux RSS
Twitter Instagram Odnoklassniki

 


 


CEC ÎN IMAGINI FOTO
Vezi galeria foto
© 2024 Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate | Site elaborat de MoldData

Adresa: Vasile Alecsandri, 119, Chişinău Republica Moldova
Tel.: (+373 22) 251-451  Fax: (+373 22) 234-047
Email: info@cec.md

Total vizitatori: 1329466452
Total(unici) ieri: 564
Total azi: 565
Online: 5
PAGINA ÎN SUS